Menu Close

Voor zakelijke klanten

Het vreemde is dat het bedrijfsleven over het algemeen helemaal geen hoge snelheden vraag. Veel bedrijven weken met internet snelheden die maar een fractie zijn van wat Consumenten hebben. 100Mb/sec is voor een bedrijf vaak al meer dan voldoende. Behalve als bedrijven veel werken met grafische data. Of grote bestanden.

Wat voor bedrijven wel belangrijk is, is betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Het moet het altijd doen en bij een storing moet er snel en adequaat gehandeld worden.

Daarnaast vraagt een zakelijke klant ook vaak een veel breder pallet aan diensten: videobewaking, data opslag, werken in de cloud, IP telefonie, Virtuele verbindingen tussen vestigingen.

In tegenstelling tot een consumentenklant met triple play zal een bedrijf vaak een combinatie van aanbieders kiezen. Vaak heeft een klant op een bedrijven terrein de keuze uit verschillende aanbieders. Bedrijven in het landelijk gebied zijn vaak aangewezen op de aanbieder van Consumenten diensten. Dat hoeft niet een belemmering te zijn. Immers een bedrijf in het buitengebied is vaak wel gewend aan een andere omgeving waar zelf een aantal zaken geregeld moeten worden. Op een bedrijventerrein worden soms een aantal diensten centraal ingekocht.